DE NIEUWE CD IS ER!

 

BEK TOE DE SJONNIES

Live vanuit café Paultje

 

Voor het eerst sinds 2007 is er weer een nieuw CD-album van De Sjonnies. Deze schijf draagt de toepasselijke titel “Bek Toe De Sjonnies”. Natuurlijk is geheel in traditie ook deze CD weer live opgenomen, dit keer in Café Paultje. De release van de CD viel samen met de viering van het 25-jarig bestaan van het gezelschap. Het album werd zondagmiddag 17 juli gepresenteerd tijdens een

3 uur durend concert op de Vierdaagsefeesten als onderdeel van “Matrixx Live aan de Kade”.

 

 

 

 

foto’s Hans-Peter van Velthoven (http://www.hanspeter.nl)

 

 

 

25 JAAR DE SJONNIES

Bandleden van het eerste uur Friso en Konstantijn Ruysdael zijn al vanaf het begin verantwoordelijk voor de muzikale invulling en droogkomische teksten van dit gezelschap. Met zanger/entertainer Bennie Solo hebben ze intussen een waardige opvolger gevonden voor vader Ronnie die in 2010 uit de band stapte om een solo-carrière te starten. Met “Bek toe De Sjonnies” kijken de leden terug op 25 jaar successen. Zo zal de polonaise een vast onderdeel uitmaken van het middaggebeuren en kunnen de allerdappersten onder ons op de tonen van “Roos in je blonde haren” weer kaalgeschoren worden (door huiskapper André Lon). Maar de band kijkt vooral ook vooruit naar de toekomst. Het trio toert in de nieuwe samenstelling al ruim twee jaar succesvol door Nederland en heeft de smaak echt weer helemaal te pakken.

 

DE SJONNIES ALS TOP-PODIUMACT

De carrière van De Sjonnies (opgericht in 1991) kent eigenlijk louter hoogtepunten. Hun eerste single “Dans je de hele nacht met mij?” werd meteen een vette hit en hun eerste album “Verse vis en lingerie” haalde de hoogste regionen van de album top-100. Vele hits zouden volgen, maar nog meer dan aan hun plaatsuccessen heeft de band zijn reputatie te danken aan de live-optredens. Geen band in Nederland weet in korte tijd de zaal zo op zijn kop te zetten als De Sjonnies. Een concert van De Sjonnies is altijd een belevenis, de beste feestnummers worden gecombineerd met een perfecte humoristische live-show. Een muzikaal avontuur voor jong en oud, dus neem gerust je schoonmoeder mee.

 

De Sjonnies pakken uit... VANNACHT!

De video die hoort bij de nieuwe single van De Sjonnies is in alle opzichten een primeur. Het is de eerste single in de succesvolle nieuwe samenstelling – oprichters Friso en Konstantijn Ruysdael en leadzanger Bennie Solo. Tevens zal deze video de eerste zijn die in West-Europa in 2016 geüpload wordt op zowel YouTube als Facebook. Deze unieke video is de eerste van een aantal geplande evenementen die het jubileumjaar van De Sjonnies – de band bestaat in 2016 precies 25 jaar – extra glans moet geven.

 

De single komt officieel uit op 6 januari maar De Sjonnies besloten voor de vele fans de video al eerder beschikbaar te maken. Precies om 0:00 uur op 1 januari 2016 werd de video openbaar. Geheel in de traditie van De Sjonnies (“Roos in je blonde haren”, “Zwemmen zonder slip”, “M’n fiets is gejat!”) worden in dit nieuwe nummer alledaagse perikelen van gewone mensen omgetoverd tot een feesthit.

De meeste mensen zullen zichzelf dan ook wel een beetje terug herkennen in het thema van het nummer. Na een avondje stappen weet je niet meer precies waar je geweest bent en wat je hebt gedaan. Je zit vol met vragen en wilt daar graag een antwoord op hebben.

Ook heel herkenbaar is de melodie van het nummer. Waar ken ik dat deuntje ook al weer van? Dat blijft voor velen gissen, want De Sjonnies hebben in samenwerking met producer Henri Doeleman (Hemusic) hun uiterste best gedaan om er weer een echte Sjonnies-saus overheen te leggen en dat is gelukt. Deze single klinkt weer ouderwets gezellig, maar toch ook lekker vet en eigentijds.

 

.................................................................

Bek toe De Sjonnies!

Wat begon als een geintje, neemt inmiddels steeds serieuzere vormen aan. Blijkbaar wordt de unieke combinatie van de liedjesschrijvers/grappen-bedenkers uit De Sjonnies en de top-entertainer Bennie Solo steeds meer op waarde geschat. Dit trio is een topact gebleken. Alleen de naam hè, dat bekte niet lekker. Was een beetje teveel van het goede. Deed gewoon niet genoeg eer aan de unieke sound/performance die al jaren de landelijke podia in een sfeervolle brij veranderde wanneer ze alleen al op het affiche stonden..... dus.... Bek toe De Sjonnies! ...was het voorspelbare resultaat van amper 'n 2minutensessie tussen de 3 toppers.

De ouderwetse gezelligheid moest (nog) meer benadrukt worden dan weleer en dat kunen ze als geen ander waar maken.

Gezellig de polonaise lopen op “Dans je de hele nacht met mij” en “De Bostella”, Je danstalent ontdekken tijdens “Zwemmen zonder slip”, lekker meeblèren met “Annemarie”, en alle ellende van je afzingen met “M’n fiets is gejat!” of “Roos in je blonde haren”. Het kan weer losbarsten. Niet alleen de naam is aangepast, ook de boekingen kunnen vanaf nu gedaan worden rechtstreeks bij Red Nose Entertainment in Nijmegen (bij Bennie Self dus).

Kijk in de agenda of De Sjonnies ook bij jou in de buurt te zien zijn. Zo niet, boek ze dan snel bij Red Nose Entertainment. info@nose.nl

 

Na het verpletterende optreden van De Sjonnies en Bennie Solo op de Dag van het Levenslied was het meteen duidelijk: Dit MOET een vervolg krijgen! Dus werd er op maandag 12 mei in allerijl een vergadering belegd ten kantore van De Sjonnies.

Resultaat: Vanaf nu zijn De Sjonnies en Bennie Solo te boeken

voor alle mogelijke feestelijke gelegenheden.

 

Was het toeval of was het misschien toch voorbestemd? Waarschijnlijk zal niemand het ooit weten, maar feit is dat de “eenmalige” samenwerking tussen De Sjonnies en Bennie Solo al vanaf het prille begin smaakte naar meer.

 

Hoe is het zo gekomen?

Voor een eenmalig optreden tijdens de Dag van Het Levenslied in Nijmegen vroeg Bennie Solo zijn maten Friso en Konstantijn Ruysdael om de grootste hits van De Sjonnies, grotendeels geschreven door het genoemde tweetal, gezamenlijk op het podium te brengen.

En dát het aansloeg hebben we geweten: als een lopend vuur verspreidde de boodschap zich door heel Nederland en vanaf

dat moment is er geen houden meer aan. Overal worden de

Sjonnies, met leadzanger Bennie Solo, nu gevraagd

ter verhoging van de feestvreugde.

 

Met De Sjonnies  is het beste uit twee werelden verenigd in één unieke act. Uw feest is al geslaagd voordat het goed en wel

begonnen is. Gezelligheid en bieromzet zijn in ieder geval gegarandeerd!

Voor boekingen en informatie zie de site

www.sjonnies.com of mail: info@nose.nl

 

DOWNLOAD DE INFO

SJONNIES NIEUWS